CONVIURE-EDUCACIó


L’Institut La Pineda de Badalona ha estat de nou seleccionat per l’Agència Espacial Europea (ESA) per a la missió de llançament d’un mini satèl·lit.


Els estudiants de ciències de 1r de Batxillerat del centre han estat escollits entre més de 100 centres catalans per llançar el mini satèl·lit que han desenvolupat durant aquest curs escolar.


els-alumnes-de-l-institut-la-pineda-de-badalona-que-participen-en-el-projecte-esa-en-una-foto-de-familia-foto-ins-la-pineda
 Els alumnes de l'Institut la Pineda de Badalona que participen en el projecte ESA en una foto de família foto: INS La Pineda


Redacció - 17/04/24         

twitter share   facebook share

La data del llançament del mini satèl·lit està prevista pel pròxim dissabte 20 d’abril a l’aeroport de Lleida. Allà, els alumnes comprovaran si el seu CANSAT, un mini satèl·lit de les dimensions d’una llauna de beguda, pot recopilar dades ambientals, caure controladament desplegant un paraigua i transmetre correctament les dades mitjançant ràdio. Un cop efectuat el llançament i recollides les dades, els participants analitzaran els resultats i els compartiran amb la comunitat científica el dimecres 24 d’abril a l’Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (UPC-ESEIAAT).



El centre participa amb dos grups: BIOPINSAT i CANSECURESAT. El primer grup estudiarà com les variacions de temperatura i pressió afecten el creixement de les llavors, mentre que el segon grup treballarà en la seguretat física i telemàtica del llançament.



Segons Marina Blanco, professora encarregada del projecte: 'Mitjançant aquesta iniciativa, els alumnes tenen l’oportunitat d’augmentar el seu interès i coneixement en ciències d’una manera més pràctica, promocionant la cooperació i el treball en equip'. Luisa Sánchez, coordinadora de Batxillerat i cap del departament d'Experimentals de l'Institut, declara: 'Estem molt contents de ser seleccionats de nou per a aquest projecte com a centre. Estem apostant fort per la ciència i volem continuar participant en projectes tan motivadors com aquesta proposta de l'ESA'.


Oportunitat formativa i professional


Aquesta oportunitat d'implicar-se en un projecte tan innovador permet als estudiants de l'Institut La Pineda aprendre de primera mà com funcionen les tecnologies espacials i com es duu a terme una missió espacial real. Això no només enriqueix el seu aprenentatge acadèmic, sinó que també fomenta la seva creativitat i capacitat d'innovació.



Després del llançament del mini satèl·lit, els estudiants tindran l'oportunitat d'analitzar les dades recopilades i treballar en la interpretació dels resultats. Aquesta experiència única no només els permetrà aplicar els coneixements adquirits a l'aula, sinó que també els motivarà a continuar explorant el camp de l'enginyeria i les ciències espacials.



En definitiva, la participació en aquest projecte de l'ESA és una experiència enriquidora i inspiradora per als estudiants de la Pineda, que poden viure de prop l'emoció i el desafiament que implica formar part d'una missió espacial real.

 

Aquesta experiència també els permetrà connectar amb altres estudiants i professionals del camp de l'astronàutica i l'enginyeria espacial, obrint-los portes a futures oportunitats i col·laboracions. A més, el treball en equip i la resolució de reptes complexos reforçaran les seves habilitats socials i competències professionals, preparant-los per a un futur prometedor en el camp de la tecnologia espacial.

 

És emocionant veure com els joves estudiants es converteixen en veritables científics i enginyers espacials, demostrant el seu talent i passió per l’exploració de l'espai. Aquest projecte no només els proporciona una experiència única, sinó que també els anima a somiar en gran i a superar els límits de la ciència i la tecnologia.


ACTUALITAT

01/10/24

un-moment-de-la-roda-de-premsa-celebrada-al-col-legi-de-periodistes-foto-favb

La Coordinadora Veïnal del Baix Besòs denuncia que durant dos anys no ha pogut ni reunir-se amb els ajuntaments de la zona per pactar millores.

Afirmen que les alcaldies de Barcelona, Badalona, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixac han ignorat totes les convocatòries.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/09/24

imatge-del-mercat-torner-de-badalona-foto-arxiu

Les obres a l’estructura del Mercat Torner de Badalona posen en perill la instal·lació i enfronten els paradistes amb el PP.

L’oposició recorda que en l’anterior mandat es va fer un pla de remodelació que estava dotat 800.000 euros amb aportacions de l’AMB, que va ser aturat pel govern d’Albiol.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/09/24

cartell-de-la-convocatoria

Què passa a Amèrica Llatina? Jornada de reflexió i solidaritat organitzada pels centres cívics del Che Gevara i Salvador Allende a Badalona

L’acte es farà dissabte, 28 de setembre, al badiu de l’associació de veïns del centre de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

22/09/24

les-plaques-solars-se-situarien-en-la-superficie-del-teulat-de-l-esglesia-de-badalona

El bisbat rebutja el projecte de la cooperativa Som Comunitat Energètica Local per produir electricitat a la teulada del temple de Santa Maria de Badalona-

El projecte, liderat per CEL, que compta amb el suport del grup local de Som Energia Badalona, tenia el consentiment inicial de la parròquia i dels veïns de la zona.
Llegir l'article complet